23.7.2013

UudenPolvenMuseon tanssitapahtuma lähestyy!


Vuoden tauon jälkeen olen taas palannut UudenPolvenMuseon tanssitapahtuman tuottajan rooliin. Tapahtuman parissa työskentely on ollut jälleen nautinnollista, onhan kyseessä erityisen ainutlaatuinen tanssitapahtuma, joka on hyvin lähellä sydäntäni. Olen aina pitänyt tapahtuman parhaina puolina sen kodikkuutta ja rentoa vapaamuotoisuutta, ja varmasti siitä kiittäminen on mm. tapahtumapaikkaa eli ihastuttavan rosoista tehdasrakennusta. Positiivinen mieli ja leppoisa tunnelma ovat varmasti tänäkin vuonna läsnä, eikä meidän tapahtumassamme vieläkään tulla näkemään jakkupukuisia lipuntarkastajia, pimeää ja sliipattua black box näyttämöä eikä kireää henkilökuntaa.

Tanssitapahtuman uljas sisäänkäynti


Tänä vuonna tosin haasteitakin on ollut, jopa suuremmassa mittakaavassa kuin aikaisemmin. Päätin kuitenkin olla tekemättä kärpäsestä härkästä, joten näistäkin selvittiin maltillisilla uudelleenjärjestelyillä. Aukaistaanpa hieman tätä suurinta haastetta, joka oikeastaan tulee vaikuttamaan koko tämän vuotisen tapahtuman luonteeseen. Palasin lomalta heinäkuun toisella viikolla, jolloin sain yllättävän tiedon että tapahtumaa ei voida enää järjestää tehdasrakennuksen toisessa kerroksessa, jossa UudenPolvenMuseon näyttelykin pidetään. Syynä ovat uudet turvallisuusmääräykset; tilaan ei saa tulla yli 20 henkilöä kerrallaan mm. puutteellisen hätäpoistumistien vuoksi. Tieto tuli täysin puskista ja hetkisen aikaa pitikin hengitellä syvään ja raapia päätään. Mitäs nyt tehdään? Onnekseni toiminnanjohtajamme Mari oli asiaa jo ennen lomiaan hieman ratkonut ja meille avautui onnekas mahdollisuus järjestää tapahtuma saman rakennuksen toisessa tilassa, jossa turvallisuusasiatkin ovat kunnossa. Viikon verran hieman jännitys kupli mahassa, kun uudesta tilasta ei saanut sen enempää tietoa enkä päässyt heti tilaa katsomaan. Jännitys vaihtui kuitenkin helpotukseksi, kun Reetan kanssa pääsimme ihmettelemään uutta tilaa. Totesimme heti molemmat, että uusi tila on kerrassaan mainio! Tilallisesti ajateltuna uusi tila on jopa parempi kuin vanha, joskin se tapahtuman suola, eli upeat taideteokset nyt puuttuvatkin tanssiesitysten lomasta. Toisaalta käytyämme myös näyttelytilassa, totesimme että tämän vuoden suurehkot taideteokset eivät olisikaan jättäneet juurikaan tilaa tanssiesityksille. Oli siis heti selvää, että tapahtuma järjestetään paikan vaihdoksesta huolimatta. Vaihdos toki toi myös pienempiä pähkinöitä purtavaksi, kuten tilan perusteellisen siivouksen järjestämisen ja tuolien kantamisen huomattavasti kauempaa, mutta onneksemme näihin tehtäviin löytyi muutama reipas ja riski vapaaehtoinen apuri.

UudenPolvenMuseon 2013 markkinointimateriaaleja


Muuten järjestelyt ovat sujuneet mallikkaasti ja odotamme koko toimistoväki innolla tämän vuoden
tapahtumaa. Erityisen paljon olemme panostaneet nyt markkinointiin. Reetan kanssa palailimme lomiltakin jo hyvissä ajoin, jotta aika ei mene liian tiukille järjestelyjen ja markkinoinnin kanssa. 

Itse ohjelma on tänä vuonna nykytanssipainotteinen ja tuttuja paikallisia nimiä, kuten Jaakko Nieminen, Hanna Savolainen ja Mira Kautto, vilahtelee ilahduttavasti esiintyjänimien joukossa. Lisäksi päätimme poiketa tutusta tanssiin keskittyneestä ohjelmalinjasta ja otimme ohjelmistoon mediataidetta ArtLeak –työryhmältä. Totta puhuen en vielä edes itse tiedä, mitä työryhmä on tapahtumaan tuomassa, mutta perustuen heidän aikaisempiin projekteihinsa, luvassa on varmasti jotain uutta ja jännittävää.

Nähdään elokuussa tanssin merkeissä!

Johanna 

UudenPolvenMuseon tanssitapahtuman tuottaja /
Tanssin Keskuksen tuotanto- ja markkinointivastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti