9.4.2014

Tanssin Keskus Lutakossa


Pyöräilen kohti Lutakkoa. Tuuli ujeltaa korvissa kun pyöräilen matkakeskuksen putken läpi ja kiidän kohti Paviljonkia. Ohitan Paviljongin ja pysähdyn vanhan tiilirakennuksen vierelle. Laitan pyörän lukkoon ja kävelen portaille.

Punaruskea tiilitalo hehkuu mennyttä aikaa

Keski-Suomen Elokuvakeskuksen porukka toivottaa ovella hyvää huomenta ennen kuin ehdin edes kenkiäni riisua.  Tiloissa on ennen harjoitteluni alkua toiminut myös Arktisen Upeeta –elokuvafestivaali. Kaadan eteisen kahvipöydältä mukiin kahvia ja istahdan koneelle.

Tanssin Keskuksen toimistohuone on iso ja valoisa. Sohvalla on mukava ottaa lepohetki sähköpostien ja suunnittelun lomassa. Sälekaihtimien ja huonekasvien takaa pilkottaa Lutakon aukio ja Paviljongin liput.

Tarkkasilmäinen löytää kuvasta Paviljongin liehuvat liput!

Tila on mielestäni todella hyvällä paikalla. Tila sijaitsee Piippukadulla Paviljongin vieressä, ja toisella sivulla sijaitsee Jyväskylän ammattikorkeakoulun Lutakon kampus. Melkein vieressä on myös tanssisali Lutakko ja uusi K-market. Lutakko on oikea kulttuurin ja ihmisvilinän keskus! Rakennus on itsessäänkin kaunis; punainen tiilirakennus, jossa ovet henkivät vanhaa romantiikkaa rapistuneella mustalla maalipinnallaan. Ainoastaan yksi asia puuttuu. Ovisummeri! Tiloissa on Tanssin Keskuksen ja Elokuvakeskuksen lisäksi muun muassa toimintaterapeutteja ja yläkerrassa vielä muitakin toimijoita. Ovet ovat aina lukossa ja sisälle päästäkseen on soitettava joku aukaisemaan. Noh, ehkä sekin järjestyy.

Tervetuloa siis käymään vierailulla osoitteessa Piippukatu 7 A 2! Keitetään vaikka kahvit.

- Daisy

Kirjoittaja tekee viimeistä kulttuurituottajaopintoihin liittyvää harjoitteluaan tällä hetkellä Tanssin Keskuksella ja on mukana mm. Alwar Urban -tanssifestarien tuotannossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti